Wat is er te doen

Op de kamers vind u tal van boekjes, folders en plattegronden, met allerlei informatie wat er te zien en doen valt. Ook liggen er wandelroutes door de verschillende wijken van het Antwerpse heen. Mocht u toch nu al informatie willen, zie dan een greep uit de tal van mogelijkheden hieronder. Verder vind u een totaal aanbod op visitantwerp.be.

Shoppen

Er zijn winkels in overvloed… voor ieder wat wils. Van de bekende modeketens tot winkels waarin de ontwerpers hun eigen modelijn verkopen. Grofweg zijn er 6 verschillende wijken; de diamantwijk, het Zuid, de Meir, Quartier Latin, de Modewijk, Wilde Zee en Historisch centrum (zie voor meer informatie: shoppen -- link invoegen naar visitantwerp.be). Heeft u zin in brocante en meubels, kijk dan eens bij de Kloosterstraat. Ook de markten zijn een bezoekje waard. De bekende vogelenmarkt, met al zijn geuren. Of toch liever de ‘gewone markt aan het kleurrijke Sint Jans Plein? Om een keuze te maken, zie hier.

Leuke plekjes in de stad

Midden in het historisch centrum, ligt er een 16de eeuws straatje. Erg idyllisch om rond te lopen; De Vlayckensgang. Het Begijnhofje aan de rode straat is ook zo'n verstild plekje. Of iets heel anders, vlakbij het MAS, ligt de FELIXhal, indrukwekkend om het oude pakhuis van binnen te kunnen bewonderen. De voetgangerstunnel, een oude tunnel - alleen voor voetgangers en fietsers -- onder de schelde door. Alleen de oude houten enorm lange roltrappen al… die wil je niet missen!

Musea

Er is voor iedereen wel een museum wat hem of haar aanspreekt. Denk aan de mode en kunstmusea, het Rubenshuis met een schitterende collectie, of meer geïnteresseerd in de havens? Ga dan zeker naar het Red Star Line Museum. Kunt u genieten van architectuur; bekijk het MAS! En zo zijn er nog veel meer musea, zie hier.

Attracties met of zonder kinderen

Naast de bekende Zoo, de kinderboerderij, zwembaden, is er ook een rondrit met paardentram of bus. Liever op het water… kies dan voor een van de boottochten. Of een tocht met de bus door het havengebied, met Antwerp Port Tours
Wat ook erg leuk kan zijn, ga samen op ontdekkingstocht, door de funmap te gebruiken. je komt op bekende plekjes in de stad door middel van vragen en opdrachten, zie hier: In het Steen zijn regelmatig workshops over water en andere leuk onderwerpen, speciaal voor kinderen, zie hier.

De Antwerp City Card

Bent u van plan veel bezienswaardigheden te bezoeken, dan kan het interessant zijn om een city-card aan te schafen. Je kan kiezen voor ene kaart die 24,48 of 72uur geldig is. Deze kaart geeft u tot veel kerken, musea en rondritten gratis toegang. Daarnaast geeft hij veel korting. Zie hier voor verdere informatie.

Natuur

De stad zelf heeft hier een daar nog leuke groenplekjes. Natuurlijk is daar het stadspark, maar ook Park Spoor Noord is de moeite waard. Zeker in de zomer met kinderen, die kunnen lekker spelen in de speeltuin. Of als je zelf zin hebt om te BBQ. 't Stad biedt gratis BBQ's aan, voor iedereen die wil… Let wel, op ene mooie zomerse dag zijn deze natuurlijk erg geliefd. Rivierenhof is een uitgebreid park, ietwat van het centrum af, maar de moeite waard, met zijn rozentuin, vijvertjes en bospaadjes. Het Sint Annestrandje, lekker in het gras liggen, aan de schelde… Ook een beleving. Met op loopafstand een bos in de buurt. 

De Velo’s

In het stad zie je ze overal… de Stadfietsen! Bent u het lopen zat, voor een kleine prijs verplaatst u zich per fiets. Voor prijzen en andere belangrijke informatie, zie hier.

In de omgeving

Heeft u meer tijd, en bent u benieuwd wat er buiten de stad te beleven is. Wat denkt u van een verlaten havenstadje: Fort Lillo. In de zomer is het mogelijk om hiervan over te varen naar Doel. Een leuke fietstocht. Veertijden en prijzen zie hier.
Of Basel, een leuk stadje, met een bezienswaardig kasteel en aansluitend lekker slenteren over de dijken. Of ook hiervandaan over varen naar en er een leuke fietstocht van maken.

Voor wie genoeg heeft van de stadse drukte, trek er op uit op De Kalmthoutse Heide , uren wandelen of fietsen! Of lekker een dagje badderen en je laten verwennen, in wellnesscentrum de Meerminnen te Beveren. Ook het verdronken land van Saeftinge een schitterend natuurgebied in Zeeuws-Vlaanderen.

De Antwerp City App

Geen zin om de kaart mee te nemen, er is een App, behorend bij het boekje: 100% Antwerpen. Hierop vindt u het volgende terug:

  • een gedetailleerd stadsplan
  • routes naar alle attracties en musea met korting
  • extra informatie over alle bezienswaardigheden van de stad

Deze app is hier te downloaden.

Winter

In de winter veranderd Antwerpen in een sfeervol verlichte stad. Zo is er de kerstmarkt, met oud & nieuw het vuurwerkspektakel op de Schelde. Voor een volledig overzicht zie hier.

Kerken

Naast dat u verblijft bij een kerk komt, u ze ook in de stad min of meer nog vanzelf tegen. De Lieve vrouwekathedraal torent overal boven uit, andere kerken die in het historisch centrum liggen zijn, Sint Carolus Borromeuskerk, Sint Jacobskerk, Sint Pauluskerk, Sint Andrieskerk. 

Zomer

In de zomer van Antwerpen, zijn er naast de talloze terrasjes en parken… nog een heel aantal activiteiten aangeboden door ’t Stad. Genoemd de zomer van Antwerpen, zie hier.